Metamorfoza gândului 

 

                        ,,Urmează-ţi fericirea 

şi universul îţi va deschide uşi 

acolo unde erau doar ziduri!”

(Joseph Campbell)

  

 

 ( Metodă creată și verificată   de Psiholog Cristina Glaman,

rog a se respecta drepturile de autor)

 

Metoda Metamorfoza Gândului  a luat naștere în 2012,  odată cu necesitatea unei vieți ordonate,  trăită după regulile și dorințele mele.

 

 Suntem binecuvântați cu acest liber arbitru și dacă tot avem darul co-creerii în ființa noastră, l-am mania pe Dumnezeu să nu-l folosim.

 

 Este un citat care îmi place foarte mult :

,, Dumnezeu ți-a dat viața în dar, 

ce faci tu cu ea este Darul tău către Dumnezeu!”

 

Așadar  am probat mai multe metode de ordonare și rescriere a conținutului meu inconștient ( atât cât reușeam  să scot la suprafață de fiecare dată) însă totul se lovea de convingerile ce ,,lătrau” la mine,  ca cel mai amenințător  animal.

 

Am folosit vreme îndelungată  afirmațiile pozitive  pe diverse stări ale creierului,

 Theta ( mai specific)

 însă  cum puteam eu să cred și să materializez în viața mea, bunăstarea și iubirea partenerului,  când mă loveam de cruda realitate și vedeam cum abia mă descurc de la o zi la alta, iar relația în care eram atunci, era una viciată, presărată cu violență , umilință și multă deprimare…

 

Tot ce era în jurul meu și în interiorul meu ( gânduri, emoții, sentimente, senzații fizice ) îmi contraziceau afirmațiile mele pozitive  și mă  trezeau din transă reveriei și din meditații de parcă eram pălită cu lopata direct peste figură.

 

În meditații trebuie să admit și de ce nu aș face-o ,

 primeam un soi de mesaje, din care înțelegeam mai clar în ce situație dificilă sunt,

 însă nu reușeam să schimb nimic la nivel de manifestare reală, 

dimpotrivă, atunci apăreau mai multe certuri, mai mult haos în casa și în viața mea

 și mă gândeam că poate nu lucrez destul.

 

Însă am cercetat mecanismul de funcționare al inconștientului și 

după muultă lectură, am ajuns la o concluzie foarte simplă: ceea ce  afirmi trebuie însoțit de sentimentul că Eu sunt afirmația,  trebuie ÎNCREDERE. 

 

Asta știm, cei mai mulți dintre noi, 

însă  ca această încredere să se ,,întâmple”  ea trebuie să ajungă în INCONȘTIENT în așa mod încât să fie permisă, chiar invitată de către acesta! 

 

Iar pe baza informațiilor  studiate în literatura de specialitate(psihologie ) cât și  în alte arii cum ar fi spiritualitatea, numerologia, astrologia,  chiromanția, cheile genelor, legile universului, human design, etc.  am conceput o Metodă care să satisfacă câteva criterii:

 

 -să aibă un suport științific

-să fie simpla  de înțeles și aplicat 

– să fie  CREDIBILA ( aplicantului să-i vina ușor să creadă afirmațiile)

– să lucreze  pe pilot automat rescrierea  cu mesaje pozitive,  fără a se lovi de necredință

-să fie aplicabilă în orice aspect al vieții

-să aibă un impact pozitiv  vizibil cât mai repede, pentru  ca aplicantul să prindă încredere

– să aducă ordonare și mai mult,  creștere sub toate aspectele 

-să  rescrie inconștientul astfel încât să se reflecte această  schimbare în forma aparentă, adică  să se materializeze 

– aplicantul să controleze procesul

 

Iar în practica mea,  am reușit aproximativ după 3 luni   să  schimb 3 aspecte: partenerul, jobul și domiciliul

 

-am renunțat la relația abuziva în care trăiam de 14 ani  și  după aproximativ 9  luni mi-am creat actuală relație, cu soțul meu

 

-evident în momentul când am renunțat la acel partener m-am întors  să locuiesc cu mama  bifând astfel al 3-lea obiectiv

 

-apoi  jobul l-am schimbat cam după o luna 

 

Sigur că sunt aspecte care sunt mai greu de schimbat pentru  că  avem atașamente emoționale,  avem regretul că renunțăm la ceva în care am investit,

 însă odată ce această detașare se ,,întâmplă” totul e  atât de ușor.

 

Văzând schimbările  și mai ales lejeritatea cu care mintea mea acceptă negocierea pe care i-o propun,  am fost extrem de entuziasmată și motivată să împărtășesc aceasta Metoda.

 

O vreme am testat-o pe mine și am aplicat-o și cu persoanele cu care lucrez în terapia individuală și în funcție de perseverența lor și   dorință autentică de a renunța la ceea ce le deservește  au reușit să depășească   situații familiale grele cum ar fi pierderea custodiei copiilor, renunțând  la această temere,  așa s-a făcut că instanța  a încredințat  copii în grija mamei, deși nu erau prea multe șanse, iar acum mama este foarte bine  în toate privințele și copii sunt bine îngrijiți și au o viață frumoasă. 

 

O altă  persoana a obținut o ameliorare serioasa, ca și intensitate și frecventa,           a migrenelor  care efectiv o invalidau timp de 2 zile. 

Dacă perseverează  cel mai probabil va renunța de tot la aceste migrene supărătoare.

 

Apoi o alta persoana   a reușit să-și crească venitul  dându-și voie să  își monetizeze hobby-ul de a face prajituri,  pe care le-a vândut foarte bine, iar acum  are deja ajutor la prepararea lor pentru că nu face față comenzilor. 

 

 Făcea prăjituri și înainte de  cunoașterea Metodei,  însă  nu-și calcula manopera, considerând  că nu e frumos să ceri bani pentru  că ,,ai frământat o plăcintă”.

 

  A renunțat la concepția   de nemerit, iar acum și-a instalat noua afirmație  care îi spune:  ,,merit să fiu plătită pentru munca și efortul pe care-l depun, atunci când pregătesc o prăjitură  pentru cineva”.

 Și iată rezultatele …

 

Exemplele pot continua  însă cel mai bine vei vedea tu schimbările  când vei aplica aceasta Metoda  și ai să fii fascinat/ă de lejeritatea cu care mintea își așează singura noile coordonate.  doar pentru că ai aplicat Metoda, așa cum scrie la carte.

 

Eu sunt o persoană sceptică și   cum eu am avut dificultăți în aplicarea altor metode care funcționează destul de bine la persoanele mai… sugestibile, 

la mine nu au funcționat și m-am gândit că nu sunt singura cu acest mod rigid de a  pune la îndoială  muultele  tehnici.

 

Am avut nevoie să pot să controlez procesul 

iar această Metodă, asta îmi oferă -control.

 

Eu știu la ce vreau să renunț ( comportament, persoană, loc, obiect, job, etc. ) deoarece   eu consider că este distructiv pentru mine

 și la ce încă nu doresc să renunț, pentru  că încă îmi aduce anumite  recompense.

 

Cu această Metodă, reușesc să înțeleg ce anume mă oprește în a  mă îmbunătăți pe o anumită speță, tocmai pentru că acest proces  se desfășoară cu cărțile pe față.

 

Când  trăiești aceste conștientizări și îți înțelegi capcanele în care stai blocat /a, 

 tocmai că ai anumite beneficii, recompense, 

 se face lumina și atunci decizi  și ești responsabil/ă pentru ceea ce trăiești.

 

Este minunat!

 

Personal îți voi mărturisi că  mă simt atașată de rolul de salvator al unor persoane apropiate din viața mea  și încă nu sunt pregătită să renunț la asta pentru că încă mă măgulește validarea lor.

 

Încă mă hrănesc din validarea  acestor persoane care atunci când au o problemă apelează la mine și ca să vezi, nu știu cum se face ( desigur acum înțeleg) dar întotdeauna eu pot să le rezolv problema sau le dau soluția cea mai buna.

 

Mai stau încă  atașată de această   condiție și pentru că mă învață să gândesc strategic, multidimensional,  pe termen lung,  din multe perspective.

 

Am nevoie să-mi dezvolt aceste abilități și de aceea iată, încă nu sunt dispusă să renunț la rolul de salvator.

 

Cât mă va mai tine asta nu știu, dar cel puțin înțeleg ce se întâmplă cu mine știu care este rădăcină celor ce le trăiesc și 

știu că dacă vreau să mă eliberez de această  condiție,

 trebuie doar să decid să renunț la rolul de salvator,

rescriindu-mi inconștientul cu  ,,Eu  vreau să am grijă doar de  mine, de mine sunt responsabilă.

 

Nu-ți imagina că  nu îmi voi mai ajuta apropiații dacă aceștia apelează la mine, însă  nu voi mai face lucrurile în locul lor așa cum încă obișnuiesc,  ci îi voi împuternici să vadă că ei au capacitatea să-și rezolve situațiile și chiar mai bine decât aș face eu.

 

Metoda te aduce într-o stare de trezire, de înțelegere și de maturizare emoțională dar și în poziția de control, astfel încât poți să spui realmente că tu  ești  creatorul  vieții tale, tu ești la cârmă întâmplărilor , tu decizi pentru viața ta.

 

Și asta este fantastic!

 

Această Metodă funcționează, deși nu este și nu vă fi certificată niciodată de vreo instituție  sau organizație științifică.

 

 Funcționalitatea ei se bazează pe  crearea spațiului în inconștient, în momentul când se renunța la ceva distructiv,  iar acel spațiu se cere  reumplut.

 

 Așadar în mod automat, inconștientul va umple spațiul creat prin renunțare,

 cu opusul obiectului de renunțare, respectiv cu o afirmație pozitivă.

 

Aceasta Metoda este superioară metodei de  autosugestionare  cu  afirmații pozitive, deoarece  trece peste filtrul neîncrederii, forță  care servește ca un  Gardian la poarta inconștientului.

 

Pot să afirm zilnic  că sunt o persoana prosperă, dacă eu NU CRED  acest lucru,   iar fenomenul grav care se întâmplă este că o să-mi activez și mai multă stare de lipsă,   datorită ,,Gardianului”  de la poarta inconștientului numit  NEÎNCREDERE ( în afirmație ).

 

Și în mod automat   voi da  motiv ,,Gardianului” să mă atenționeze cu privire la  contextul actual care este unul de lipsa și care îmi vă confirma  convingerea care  sălășluiește în mintea inconștientă .

 

În mod asemănător, doar că pe dos,  funcționează Metoda Metamorfoza Gândului.

 

 Eu recunosc  ceea ce exista în inconștient, astfel  că dezarmez ,,Gardianul”   și nu intru în conflict cu el.

 

Iar prin renunțare,  ,,Gardianul” îmi spune :,, Renunți la asta, dar ce-mi dai în schimb? pentru  că eu nu păzesc o grădină goală” (gradina = spațiul din inconștient)

 

Și în mod aproape automat ,,Gardianul” îmi cere opusul : renunți la sărăcie – ok -îmi dai  bogăție, avere, abundență (  îți va apărea  în minte cuvântul  care exista deja în vocabularul  tău și  care îți este mai familiar) 

 

Nici nu trebuie să te gândești tu la acest cuvânt de înlocuire – el existând deja în repertoriul tău,   se va autosesiza și va spune ,, vin eu în locul sărăciei”( bogăția  sau abundența sau prosperitatea sau  belșugul, depinde  cu ce ești mai familiar/ă)

 

 Vei  spune că ,,renunț la boală” 

 ok-  cineva se va autosesiza să ocupă locul din grădina inconștientului,

 acesta va fi sănătatea.

 

Voi spune că ,,renunț la dușmani”  

cine îți apare în mod automat ? 

îți apar prietenii.

Așadar ai înlocuit dușmanii cu prietenii.

 

 Sau  voi spune:  ,,renunț la  minciună”- imediat locul vă fi ocupat de adevăr.

 

 Poți spune că renunți la suferință, 

la suferința sufletului și imediat locul va fi ocupat de fericire sau bucurie sau iubire, 

depinde de cuvintele pozitive pe care le avem în repertoriul personal și 

bineînțeles mai depinde  de ceea ce gândesc și simt în momentul când fac  renunțarea. 

 

 Dacă mă refer la suferința că nu sunt iubit/ iubită, atunci când fac renunțarea,

 inconștientul meu își va selecta  singur cuvântul opozant renunțării, oferindu-mi ceea ce caut de fapt :  iubirea, prețuirea partenerului.

 

 Și așa mai departe…

 

 Când folosesc metoda? 

 

Oricând  te confrunti cu situația care nu-ți place,  nu ți-e favorabilă, nu te ajută, 

sau îți cauzează suferință. 

 

Poartă aceasta carte cu tine  în poșetă și folosește Metoda atunci când ai nevoie. 

Nu  lasă lucrurile să treacă, ele  nu trec,  o să revină, iar tu o să-ți consumi nervii din nou și nu vrei asta.  

De aceea această Metodă este eficientă, pentru că odată instalată în inconștient, ea va acționa automat,  direcționându-te către alegeri favorabile, fără ca tu sa faci efort. Asta face inconștientul, automatizează și reduce cu 90% consumul tău  de energie, 

iar asta îți permite să te focusezi pe alte lucruri importante pentru tine.  

 

 Să spunem  că acum  șofezi  pe un drum prost, dacă ai obiceiul să înjuri la volan și să drăcui drumurile și pe cine le-a făcut, aplica Metoda atunci și spune :

 ,,renunț la limbajul urat ce mă denigrează” 

și… ce-ți apare  în minte imediat?

 –  eu vorbesc frumos

 

sau ,,renunț la a lua pe roată toate găurile din asfalt” – renunț –

 ce apare automat? 

eu merg cu mașina  pe unde e mai bine  – și asta vei face, natural, fără efort !

 

Iată cât este de simplu!

 

 E ca și cum  te-ai uita în garderoba ta  și începi să scoți lucruri care nu le mai porți sau nu-ți mai plac și în mod conștient RENUNȚI  la ceea ce nu-ți mai folosește.

 

 Încearcă să observi  ce ai făcut cu acel spațiu creat în garderoba ta …

L-ai populat cu lucruri noi, mai moderne și care chiar îți servesc.

 

 Este  atât de firesc,

 doar să lăsăm mintea inconștientă să  ne umple locurile goale rămase după renunțare cu ceea ce avem nevoie  și ne face împliniți.

 

După cum se vede această Metodă nu are nimic tricky.  

 

Este construită pe baza cunoștințelor psihologice de specialitate. 

 

Este o metodă transformațională,

 

Nu necesită eforturi  de  a atinge starea Theta,

 

Nu cere un timp foarte îndelungat,pentru ai vedea efectele. 

 

Poți aplica Metoda,  plimbandu-te prin parc sau  când faci piață.

 

De  aceea, această Metodă nu are cum să fie dăunătoare cuiva atâta vreme

 cât este utilizată în modalitatea descrisă în acest material. 

 

Cate metode sau tehnici medicale (și nu numai)  sunt avizate și  totuși dau greș???

 

Tocmai de aceea, această Metodă nu are nevoie de certificare, 

pentru că prin simpla analiză logică putem vedea beneficiile pe care le aduce celui care o aplică.

 

 În urma   repetării  dese a acestei Metode, am observat că  mintea creează sincronicități favorabile scopurilor pe care le urmez la un anumit moment dat, manifestandu-se  cu o viteză neașteptată.

 

 Mai mult, la nivel mental apare o stare de claritate și luciditate cu privire  la anumite lucruri care până să fie aplicată Metoda, erau debusolate și neclare.

 

Este ca un detox, conferind o senzație de ușurare, de curățare și de limpezime.

 

 Pentru aceste efecte și  aceste rezultate, este nevoie de repetiție  însă foarte important:  această Metodă NU  se aplică cu îndârjire, cu ambiție sau pe o stare negativă!!!

 

 Este imperios necesar ca Metoda să fie aplicată în stări de liniște, de pace, de confort, de recunoștință și  acceptare a întregului așa cum este.

 

Prin aceasta Metodam aplicantul devine mai  conștient de tiparele lui de gândire și lucrează într-un mod lejer dar cu impact la schimbarea acestora.

 

Este creatorul propriei lui realități 

prin conștientizare și schimbare intenționată, țintită.

 

Schimbând tiparele de gândire, se schimbă emisiile emoționale și energetice, 

așadar renunțând la emisii energetice distructive,  ne reîncarcăm cu  gânduri generatoare de emisii pozitive.

 

Și conform zicalei ,,atragem ceea ce suntem, et voila`…

 

Beneficiile vizibile sunt multiple, voi enumera câteva:

 

  • Metoda aduce îmbunătățiri în starea de sănătate  și elimina stress-ul, 

 

  • Sparge blocajele mentale și dă libertatea de manifestare a intențiilor

 

  • Împuternicește aplicantul  să ia decizii prin  renunțarea la tergiversare și temeri

 

  • Sporește starea de sănătate țintit și/sau generală  și energia 

 

  • Odată cu  bifarea  obiectivelor, aplicantul devine încrezător în ceea ce singur construiește  în inconștientul lui, ca apoi să se manifeste în viața lui.

Pentru că ceea ce ne înconjoară, este o reflectare fidelă a mediului nostru intern, 

a climatului nostru mental și emoțional.

 

Ați văzut oameni care trăiesc în mizerie și dezordine ( în casa )?

Așa este și firea lor, sunt dezordonați, nu au ordine în viață, nu-și cunosc prioritățile  și sunt ,, murdari”  la caracter – vorbesc murdar, mint,   manipulează, trag pe sfoară …

 

Când își vor face un proces de conștiință și vor considera că doresc să  renunțe la aceste obiceiuri murdare, o să observați cum, chiar ei înșiși se miră, cum de au putut trai  înconjurați de atâta dezordine și mizerie în casa.

Și vor începe să facă ordine.

 

Așadar întâi de toate schimbarea trebuie să aibă loc în inconștient,  mesaj filtrat și decis de mintea conștientă desigur.

 

De acolo vom fi ghidați în mod automat să facem acțiuni congruente cu emisiile și informațiile conținute în inconștient.

Și partea frumoasă este că odată automatizare aceste mecanisme,

 ele vor funcționa fără a fi supravegheate de mintea noastră conștientă.

 

Adică vom acționa natural, ușor, în firescul lucrurilor și toate vor ieși că prin magie. 

De ce? 

Simplu, pentru  că am reprogramat inconștientul să ne conducă pe cărările care ne favorizează cel mai mult.

 

Dacă spunem,, renunț la  durerea  fizica, la suferință fizică și 

chiar îmi  duc mâna la organul suferind, la cap de exemplu, dacă am o durere de cap și rostesc  ,,renunț la durerea de cap și renunț la cauzele și consecințele ei, ( cu o stare de credință și autenticitate)

 

– ce vine  imediat?   

 

capul meu e într-o stare foarte bună,  gândesc lucid și mă concentrez ușor și bine ( sau ce îți apare ție, aplicantul )

 

Idea e să nu folosești negație,  de exemplu  : ,,nu mă mai doare capul, pentru  că Inconștientul nu cunoaște negația  iar ,,Gardianul” va spune ,, pai nu înțeleg, ai zis că renunți la durerea de cap iar acum mi-o aduci înapoi cu afirmația (Nu) mă mai doare capul,  deci te va durea în continuare.

 

Practic  folosind negația ai pus înapoi în garderobă, 

haina la care ai vrut să renunți… atenție! !

 

În foarte puține cazuri exista și excepții când negația este percepută mai  acut  și avem o definiție clară a unui lucru spus cu negație  și la care vrem să renunțăm. 

(se va vedea când aplicăm concret Metoda).

 

Cu această Metodă, se poate renunța la boli grave și se poate ajunge la  vindecare și chiar la o  creștere a stării de sănătate, nesperată.

 

De aceea  aceasta Metoda este construită pe afirmații  pozitive de renunțare,  astfel încât ,,Gardianul”  să  înțeleagă ce se întâmplă și să accepte ,,trocul”.

 

Atenție însă, analizează dacă  vrei cu adevărat să renunți la boală…

Unii oameni își crează boala  pentru a avea atenția și  bunăvoința celor din jur.

 

Așadar a renunță la boală, poate însemna și pierderea atenției și cocoloșirii celor din jur … iar  de asta trebuie să fii perfect conștient dacă o vrei,

 sau preferăm să  rămânem bolnavi și cocoloșiți…

 

De aceea mai ales la capitolul sănătate,  formularea renunțării  spune: ,,renunț la durerea de cap, (de exemplu)   la ceea ce a creat-o și la consecințele ei.. renunț. 

 

Trebuie să devenim conștienți, treziți și să  aducem la suprafața conținutul  din inconștient

 

Știați că  90 % din decizii le luăm pe baza conținutului inconștient ?

 

 -așa ne alegem partenerii de viață.

 Dacă am crescut într-o familie de abuzatori, îmi voi alege un abuzator  și mai ales dacă am empatizat cu victima, cu siguranța voi fi o victimă( prin mecanismul inconștient de  fidelitate și suport  față de victimă)

 

-așa alegem nivelu financiar  cu care să trăim. 

Dacă în familia ta se vorbea urât despre oamenii care au bani,  tu ai înțeles că nu vrei să fii una dintre  acele persoane și  așa te vei învârti în viață  încât vei evita cu ,,talent”  banii. 

 

 -hainele cu care ne îmbrăcăm 

Dacă așa am văzut că se îmbracă mama, eu așa cred că trebuie și e bine și e corect să mă îmbrac și eu, deși văd că nu mă avantajează, nu mă reprezintă.

 

Și apoi dăm vina pe soartă  sau pe noroc 

Dar iată cât de conștient și ușor,  fară înșelătorii și prefăcătorii,  putem să ne creem noi ,,norocul”…

 

Pentru  că dacă  ,,Gardianul”  vede că-i băgăm pe gât  afirmații pozitive  cu de-a sila așa cum mamae  îndoapă gâștele, acesta  va spune : ,, unde vrei să mai vii și tu?

nu vezi că nu e loc și nu e  cazul, locul acesta rezervat durerii de cap este ocupat de afirmația  ,,mă doare capul”  ce vreți să stați una peste alta, vă credeți sandwich?

 

Acest ,,Gardian”   este filtrul care permite  sau nu,  popularea ,,grădinii” ( inconștientul ) cu credințe.

 El  triază ce lasă să crească în grădina nostra și ce nu. 

 

Inconștientul  nu face diferență între bine și rău  iar dacă comanda din interior  (inconștientul) îi spune :  ,, pe această afirmație să n-o primești, că nu am unde să o plantez, deoarece opusul ei exista deja în grădina și da roade” – chiar dacă sunt distrugătoare pentru individ.  

Apoi ,,Gardianul”  vă face întocmai cum spune  comanda din interior, 

să-l numim ,,Grădinar”  (grădinarul = inconștient)

 

Se poate trișa acest ,,Gardian”  prin metode  cum ar fi afirmațiile în starea Theta,

 sau hipnoza.

 

Însă oare nu e mai ok să fii mereu conștient de unde te afli și

 unde vrei să ajungi iar acest proces să fie cârmuit de tine?

 

Eu zic că da, acesta este rolul  minții conștiente  și prin starea de conștientă funcționează această Metodă.

 

Mintea conștientă, desi este   considerata că fiind un procent de 5-10 %, ea este Șeful. 

 

Ea  decide care sunt credințele după care ne trăim viața.

 

Tot, dar absolut tot conținutul inconștient, a fost trecut întâi prin mintea conștientă.

Mintea conștientă transmite inconștientului informații încă din viața intrauterina,  așa de vechi sunt informațiile ce se găsesc în ,,grădina” noastră.

 

Însă atunci când eram foarte mici și vedeam lucruri urate,  nu am putut să folosim Metoda renunțării,  pentru a ne popula  ,,Gradina”(inconștientul ) cu conținut pozitiv, benefic.

 

Deoarece mintea copilului până la 6-7 ani  funcționează  pe starea Theta, adică acceptă fără critică, fără contestatie, sau explicație, tot ceea ce  se livrează și  ia că ,,bun de tipar”.

 

Și nu avea cine să-i spun să renunțe la ceea ce percepe prin toate simțurile  și să facă lucrurile în mod benefic pentru el, lesne de înțeles de ce. 

 

Însă asta și pentru că aceasta Metoda nu exista până acum 🙂

 

Însă acum, adulți fiind, folosind această Metodă și ne îngrijim de ,,grădina” nostra(inconștientul) astfel încât să dea roadele aferente noilor mlădițe( afirmații pozitive)  pe care le plantam după ce prin renunțare am scos din grădina  ceea ce nu era de folos.

 

La fel se întâmplă și în zona financiara. 

Dacă noi renunțăm la lipsuri, ce avem ? 

abundență – desigur!

 

Administrând Metoda cât mai des posibil, dar 

NU   automatizat și nicidecum cu îndârjire sau cu furie pe lipsuri, 

 

abundență se vă arăta întâi timidă, prin diverse lucruri sau favoruri  primite gratis  

până la  abundență și prosperitate în toate cele.

 

Metoda în sine este  un proce, 

și trebuie să avem răbdare,

 

Orice devenire este un proces, nu un eveniment!

 

Și în aria sentimentală e la fel de simplu, deși nu pare, 

pentru că ne este mai greu să controlăm emoțiile. 

 

Iată de exemplu:   ,,renunț la  partenerul  abuzator, sau disprețuitor sau distant” 

Ce am imediat? 

-un iubit cald, atent, iubitor.

 

Această Metodă transforma lucrurile de la nivel de a fii, a face și a avea. 

 

Pentru că imediat ce am renunțat la ceea ce ne deservea, 

ceea ce apare aproape instantaneu,  

este o afirmație de genul Eu sunt sau Eu am sau eu fac.

 

De exemplu :

Dacă spun ,, renut la boala”   vine instantaneu – sunt sănătoasă,

 Eu sunt sănătoasă.

 

Apoi dacă spun,,renunț la sărăcie” -apare- am bogăție, 

Eu  am prosperitate .

 

Și apoi  ,,renunț la a face treburi de mântuială” – am => Eu fac o treabă foarte bună.

 

 

Acest Eu,  întărește mai mult convingerea  și aduce un argument în plus în fața ,,Gardianului” care recunoste  afirmația că aparținând  eu-lui,

 adică face parte din mine, deci trebuie să-i fac loc.

 

Este că o parola, care se declanșează automat în momentul renunțării.

 Eu- prosper/ă ,Eu  -profesionist/ă, Eu – sănătos/sănătoasa, Eu – harnic/ă etc…  

 

Și desigur că odată plantate aceste noi semințe în ,,grădina” inconștientului nostru

 și îngrijite, adică  repetând cu bucurie și credință aceste noi afirmații,

 ele devin convingeri care ne vor coordona viață de după cortină într-un procent de 90 %  în mod automat și noi nu trebuie să mai facem nimic,

 doar să conștientizăm și să  ne bucurăm de roadele muncii noastre.

 

Mod de aplicare:

 

Această Metodă  necesită o stare de atenție, calm și vigilentă.

 

(NU  este o meditație care să presupună  relaxare profundă până la starea  Theta)

 

Această Metodă se aplica în starea Beta ( vigilentă, conștientă, atenție, calm, hotărâre)

 

Această Metodă  ocolește negația a ceea ce nu dorești în existența ta,

 tocmai pentru a fi acceptată (de inconștient), varianta în formă pozitivă a mesajului, a situației de care vrei să te lepezi.

 

Citești fiecare fraza și zăbovești  câteva secunde, 5-10.

 

Te gândești cum este pentru tine,   să fii ceea ce spune fraza.

 

De fiecare data când te întâlnești cu ceea ce nu-ți servește (situație, context, stare, persoana, ) folosești Metoda.

 

Modificări  ai să vezi de la prima folosire a Metodei.

 

Îți recomand să folosești Metoda în fiecare zi dimineața la trezire, când ești bine treaz/ă  însă  nu ți-ai început încă ziua( nu te-ai apucat de activitățile propuse din zi)

 

Sau seară înainte de culcare, 

dar NU  când ești deja în pat aproape de adormire ( NU  trebuie să intri în starea Theta!!!)

 

Aplica metoda măcar o luna, zilnic 

și folosește frazele spontan ori de câte ori  dorești să  elimini ceva neplăcut din viața ta.

 

Înainte de a începe să lucrezi respiră profund de 2-3 ori să aduci calmul în ființa ta.

 

 Alocă-ți 5 minute( sau cât ai nevoie) să fii în liniște, preferabil e să stai pe un scaun, 

și acordă atenție  la ceea ce citești și stai puțin cu fiecare fraza citită, 

gândește-te la ea, citește-o cu voce tare!

 

Este important să citești fiecare fraza, chiar dacă sunt cuvinte repetitive.

 

Fraza care simți că nu ți se potrivește, șterge-o de pe foaie( poți să rescrii cu mana ta aceste fraze  și să sari peste frazele care nu te reprezintă)

 

 iar dacă ai spus fraza nepotrivită ție,  rostește  cuvântul : revocare, sau delete sau anulează sau șterge.

 

Sub fiecare fraza de renunțare ai două  rânduri libere în care să completezi fraza  pozitiva care simți că ți se potrivește cel mai bine 

 

 de exemplu:

 

  Pasul 1. Ce doresc să înlătur : ,,renut la durerea de spate”( poți pune mâna în zona care te doare)

 

Pasul 2 .    Stai un moment  în ascultarea minții tale, lasă mintea să-ți aducă varianta pozitiva,

 

Pasul 3 .   Rostește afirmația pozitivă care ți-a venit în minte, practic opusul la ceea ce-ai renuntat, 

efectul pe care vrei să-l produci, 

obiectivul pe care vrei să-l atingi. 

(mie mi-a adus această afirmație) :  am un spate sănătos, mă simt bine cu spatele 

 

Haideți să începem munca în ,,grădina” noastră (inconștientul )

 

 Începe să lucrezi:

 

 Eu…………( numele tău)   azi….. ( data începerii metodei)  și de azi în colo,  renunță la :………

 

Renunț la imposibil

 

Renunț la nu pot 

 

Renunț la e prea greu

 

Renunț la nu merit  multul, frumosul, abundența 

 

Renunț la e prea mult pentru mine 

 

Renunț la nu e pentru mine 

 

Renunț la e prea frumos să fie adevărat

 

Renunț la   indisponibilitatea emoțională a partenerului

 

Renunț la orice atitudine vătămătoare la adresa mea

 

Renunț la agresivitatea celor din jur

 

Renunț la pesimism

 

Renunț la controlul  inutil

 

Renunț la gelozie

 

Renunț la iubiri neîmpărtășite

 

Renunț la critică, judecată, defăimare

 

Renunț la ură și resentimente

 

Renunț la a mai da vina pe cineva pentru ceea ce mi se întâmplă

 

Renunț la lene

 

 

Renunț la lipsa de energie

 

Renunț la  lipsa de inspirație 

 

Renunț la necredința  în Dumnezeu și în scopul meu pe Pământ

 

Renunț la să  ideea că  nu sunt norocoasă

 

Renunț la a mă văita a mă plânge a mă compătimi

 

Renunț la  lipsa speranței

 

Renunț la  viața grea

 

Renunț la sărăcie 

 

Renunț la  neadegvare a mea, a spațiului ,a lumii în care trăiesc

 

Renunț la devalorizare

 

  

Renunț la autosabotori

 

Renunț la a mă lupta pentru dreptate 

 

Renunț la oamenii care nu-mi servesc și la cei care nu mă cresc*

 

Renunț la  serviciul care nu mă împlinește*

 

Renunț la religia care mă manipulează

 

Renunț la obiectele și lucrurile care nu mai îmi sunt de folos*

 

Renunț la amintiri dureroase

 

Renunț la rănile care m-au blocat în evoluția mea

 

Renunț la alegeri care mă  dezavantajează 

 

Renunț la obiceiuri care   îmi deservesc 

 

Renunț la kilogramele în plus (spui cifra  3,5 kg etc.)

 

Renunț la  durere și boală 

 

Renunț la ceea ce mă dezgustă  să văd, să fac, să aud, să  simt

 

Renunț la o viață limitată 

 

Renunț la  renuntarile mele în favoarea altora

 

Renunț la neputință de a refuza  oameni,  servicii, lucruri,

 

 

Renunț la programele inconștiente care  mă dirijează spre alegeri care mă defavorizează

 

Renunț la  ceea ce spune lumea despre mine 

 

Renunț la teama 

 

Renunț la  neasumare

 

Renunț la rănile sufletești  și la ceea ce le-a creat

 

Renunț la orice idee negativă despre mine ( nu sunt în stare, nu sunt așa deșteaptă să fac eu asta, nu sunt destul de frumoasă, nu sunt destul de educată, nu sunt destul de bogată)

 

Renunț la a crede că ceva bun și frumos  e doar pentru cei bogați

 

Renunț la  programul care nu-mi da voie să primesc*

 

Renunț la lacrimi și supărare

 

Renunț la memoria slabă

 

Renunț la dioptrii și problemele oculare

 

Renunț la  orice dezechilibru din corpul meu fizic și la cauzele care le-a creat

 

Renunț la  orice dezechilibru sufletesc, psihic,  emoțional, mental și la cauzele care le-a creat

 

Renunț la vinovăție înspre și dinspre mine 

 

Renunț la rușine înspre și dinspre mine 

 

Renunț la o viață seaca și neinteresantă

 

Renunț la anonimat

 

Renunț la  nedreptate înspre și dinspre mine 

 

 

Renunț la umilință înspre și dinspre mine 

 

Renunț la abandon înspre și dinspre mine 

 

Renunț la trădare înspre și dinspre mine 

 

Renunț la respingere înspre și dinspre mine 

 

Renunț la furie înspre și dinspre mine 

 

 

Renunț la frustrare

 

Renunț la  ce nu  face parte din mine și nu mă reprezintă*

 

Renunț la moșteniri ce nu-mi aduc  bucurie  și prosperitate sufletească*

 

Renunț la programele ereditare  ale  strămoșilor mei

 

Renunț la a  trăi pentru visele strămoșilor și ale celor din jur

 

Renunț la incapacitatea de a lua decizii rapide și în favoarea mea

 

Renunț la dorințe de puțin, mediocru, suficient

 

Renunț la preconcepții care mă blochează în evoluția mea

 

Renunț la anxietate și atacurile de panica

 

Renunț la depresie

 

 Renunț la neînțelegerile cu mama mea, cu tatăl meu, cu soțul meu, cu copilul meu

 

Renunț la relațiile toxice,  distrugătoare, chiar dacă trebuie să renunț la cei mai apropiați ai mei

 

Renunț la  menstrele dureroase și abundente

 

Renunț la durerile de cap, durerile de stomac, de articulații

 

Renunț la boala care afectează și îmi rănește organismul

 

Renunț la matreata din par

 

Renunț la coșurile de pe fata și corp

 

Renunț la  alergii și intoleranțe 

 

Renunț la dependențe  la țigări alcool, dulciuri, bani, medicamente, sex, afecțiune,  filme, haine, pantofi, bijuterii, cosmetice  și alte obiecte

 

Renunț la dependentă de ajutor

 

Renunț la tiparul distructiv  de-a fii, de-a face și de-a avea,  pe care l-am preluat de la mama 

 și /sau de la tata, sau alte persoane relevante pentru mine

 

Renunț la modalitatea de a cere atenție și ajutor prin durere

 

Renunț la vocabularul  murdar care mă denigrează atunci când îl folosesc

 

Renunț la  a permite sentimentelor denigrante să mă afecteze, 

 

Renunț la  atitudinea ostilă  față de ceea ce nu cunosc

 

Renunț la a semăna cu mama prin boala, ostilitate, asprime,  ignoranță,

 

Renunț la ignoranță, asprime, aroganta, obtuzitate,  

 

Renunț la a copia și a imita  modul de a  mă comporta al mamei atunci când am o suferință

 

Renunț la a sta în pat și a mă victimiza când  am o suferință

 

Renunț la a mă neglija

 

Renunț la disperare

 

Renunț la  eșec, la cauzele și consecințele eșecului

 

Renunț la dezamăgire

 

Renunț la slăbiciune 

 

Renunț la  iluzia de putere

 

Renunț la pofte de orice fel

 

Renunț la neputință

 

Renunț la fuga după  bani 

 

Renunț la condiționări  către mine și dinspre mine

 

Renunț la  manipulare către mine și dinspre mine

 

Renunț la masca socială

 

Renunț la neiubirea de sine

 

Renunț la autoblamare

 

Renunț la nemulțumiri

 

Renunț la trebuie

 

Renunț la rănile transgeneraționale

 

Renunț la sfaturile părinților care nu mă servesc*

 

Renunț la a-mi mulțumi părinții, soțul copii și pe ce ceilalți din jurul meu

 

Renunț la rolul de salvator 

 

Renunț la rolul de victimă 

 

Renunț la rolul de persecutor 

 

Renunț la severitate fata de  mine și cei din jur

 

Renunț la dezaprobări înspre și dinspre mine

 

Renunț la a mă conforma atunci când nu  mă servește*

 

Renunț la sedentarism

 

Renunț la o viață plictisitoare 

 

Renunț la pericole 

 

Renunț la  scenarii negative legate de orice aspect

 

Renunț la  iubirea condiționată înspre și dinspre  mine

 

Renunț la  timiditate

 

Renunț la sentimentul de inferioritate 

 

Renunț la  cuvintele  nu am, nu știu,  nu pot, nu sunt în stare- renunț*

 

Renunț la luptele istovitoare

 

Renunț la speranțele deșarte

 

Renunț la promisiuni  și jurăminte

 

Renunț la blesteme înspre și dinspre mine

 

Renunț la a căra în spate greutățile altora

 

Renunț la veștile proaste înspre și dinspre mine 

 

Renunț la a trai simți și face urâtul în orice formă

 

Renunț la nu se poate!*

 

Renunț la sare, zahăr  grăsimi și hrană proastă

 

Renunț la ticuri  de orice fel 

 

Renunț la aspecte ale mele care  nu-mi plac*( fizice sau  de caracter, etc)

 

Renunț la teama de a pierde  ceva, orice 

 

Renunț la iluzii de orice fel

 

 

Renunț la cei plecați de pe Pământ

 

Renunț la datorii 

 

Renunț la evenimente neplăcute

 

Renunț la scopuri ce mă seacă de energie

 

Renunț la ochelari

 

Renunț la  proteze 

 

Renunț la aparențe

 

Renunț la ceartă și conflicte

 

Renunț la a avea dreptate

 

Renunț la singurătate

 

Renunț la  companii care nu mă înalță*

 

Renunț la pantofii care mă strâng

 

Renunț la un obiect de valoare  cu bucurie 

 

Renunț la oboseala

 

Renunț la lucrări dentare proaste

 

Renunț la servicii proaste de orice fel

 

Renunț la a face sacrificii 

 

Renunț la sterilitate, infertilitate

 

Renunț la circumstanțe ce nu-mi servesc*

 

Renunț la tragedii

 

Renunț la regrete

 

Renunț la  supraresponsabilizare

 

Renunț la  munca multă 

 

Renunț la a mă justifica

 

Renunț la naivitate

 

Renunț la procrastinare /amânare

 

Renunț la viață greoaie și obositoare

 

Renunț la sacrificiu de sine

 

Renunț la nefericire

 

Renunț la neajuns

 

Renunț la frica de nou

 

Renunț la frica de a vorbi în public

 

Renunț la obstacolele de vorbire  bâlbâieli și lapsusuri

 

Renunț la stările proaste

 

Renunț la nervozitate

 

Renunț la partenerul rece, absent, distant, 

 

Renunț la  atașamentul față de persoane indisponibile pentru mine

 

Renunț la  partenerul care nu face o prioritate din mine* 

 

Renunț la lucrurile ieftine și de prosta calitate

 

Renunț la micimea pe care mi-o percep 

 

Renunț la  aroganța pe care mi-o percep

 

Renunț la mediocritatea pe care mi-o percep

 

Renunț la ……. completează tu cu lucrurile , obiceiurile,  aspectele, persoanele, obiectele,  la care vrei să renunți pentru că nu-ți mai servesc,

 și lasă mintea să-ți aducă un înlocuitor pozitiv.

 

Ție, cea/cel  care folosești această Metodă, 

iți mulțumesc că iți dai șansa unei vieți  frumoase și prospere.

 

Emisia ta  de gând și emoție vă amplifica  emisiile celorlalți care facem la fel.

Așa se  îmbunătățește lumea, prin inconștientul colectiv.

 

 La finalul  exersării Metodei,  eu adaug  afirmația : așa este și așa va fii!

 

Cuvântul meu este puterea mea și 

puterea mea este cuvântul meu !

 

În limba sanscrita  aceasta afirmație se rostește așa :  ’O KA’U OLELO KO’U MANA ( ocau olelo cou mana ) 

 

Rostește afirmația  cu care rezonezi !

 

Draga citirorule / aplicant, CREDE în cuvântul care ți-l inspiră Divinitatea, pentru că 

 

,, La început a fost cuvântul!”  ( citat biblic)  

 

* (excepția de la regulă privind folosirea negației )