Asigurarea de viata… Hai sa-ti zic pe bune cum se face!

 

….stai, nu inchide articolul, nu vreau  sa-ti vand vreun produs de asigurari( cred ca asta e denumirea).

Vreau sa expun  o analiza mai profunda a acestui ,,produs,,

Stiu ca  multe teorii ne indeamna sa gandim in perspectiva, sa ne facem niste calcule, sa facem anumite investitii care sa ne asigure  bunastarea in viitor, sanatatea si chiar viata.

 

Din punctul meu de vedere, (caci despre o opinie personala voi vorbi,   evident – nu am pretentia ca emit judecati de valoare) nu exista  nici un fel de asigurare, si hahaha     chiar imi vine sa rad.

Nu, nu  inca  nu mi-a dat nimeni teapa,  insa hai serios…

cine poate sa-ti asigure  VIATA???

Aaaaa da, vorbim de acele strategii cum ca daca te maturi de-pa-ci, firma  iti ,,raplateste” familia cu o oarecare suma de bani  dar numai daca cotizantul a decedat mortal in conditiile lor.

 

Apai bietu” om de unde sa stie cum ii va veni sfarsitul? Cine stie ? Tu stii?

Si daca nu te-ai incadrat in conditii, pentru ca in josul paginii scria ceva cu litere marunte  iar tu nu te-ai mai obosit sa citesti, eeee… acolo erau conditiile  in care tu, cotizantul  nu te-ai incadrat si … banii… zboara  frumos in buzunarul baietilor destepti care au stiut sa te brobodeasca cu  ASIGURARE DE VIATA,     de ras, de plans, cine stie!

 

Nu fac antireclama,  nu vreau ca descurajez pe cineva sa caute solutii la …probleme care nu exista …

Vreau sa vorbim despre  certitudineaincertitudinii,  la modul cel mai deschis si sincer, fata de noi, fiecare fata in fata cu oglinda sufletului sau.

Cine te poate asigura de ceva? 

Nu ai siguranta job-ului, nu ai siguranta starii de sanatate, nu ai siguranta ca maine nu vine o catastrofa sa-ti mature casa  ta frumoasa, nu ai siguranta ca partenerul iti este fidel( daca tii neaparat si cu dintii de asta … rau faci) si cu siguranta nu ai  siguranta zilei de maine.

Intr-o zi toate se pot topii, intr-o zi toate se pot narui ca un castel de nisip, intr-o zi poti pierde ce ai mai de pret… intr-o zi sau intr-o clipita.

Si sa vad eu ce firma de asigurari mai vine sa-ti intinda mana cu niste hartii cu zerouri pe ele, cand tu ai pierdut  casa pe care ai cladit-o cu mana ta de la prima caramida, sau  te-a parasit partenerul sau…te-a parasit in cel  mai ireversibil mod cineva drag, atat de drag incat nici o asigurare nu poate sa-ti rascumpere  durerea… Doamne fereste!

Dar vreau sa-ti spun ceva, sa stii ca EXISTA O ASIGURARE  DE VIATA    din partea careia nu vei primi nici un contract, nu vei semna nici o hartie, nu trebuie sa cotizezi  nici un leu( sau sunt anumite circumstante, pe care le voi detalia) si care daca viata va hotata sa-ti ia ceva, asigurarea iti va  consola sufletul zdruncinat si iti va da  inzecit inapoi.

Ce asigurare este asta ?

Daca esti tipul de persoana pragmatica, ce are nevoie de contracte si iti place sa semnezi hartii, sa stii ca nu e pentru tine, tu mai bine vorbeste cu firmele de asigurari, ceva, ceva  tot iti dau ei daca cumva, ceva…

Daca  esti ,, omul care crede si nu cerceteaza” atunci  mai ai rabdare si citeste cateva randuri  pentru  ca pana acum au fost numai povesti.

Draga omule daca vrei sa-ti asiguri sanatea,

ajuta o fiinta bolnava, stai langa patul lui, da-i apa,

hraneste-l cu lingura  si cu rabdare asculta-i ultimile bolboroseli si implineste-i daca poti, ultimele lui dorinte.    Poti sa te inspiri din pilda samariteanului.

Nu-ti para rau de bani, nu-ti para rau de timpul pierdut,

ca poate nu ai ajuns intr-un loc important pentru tine, nu-ti para rau  de nimic ,

fii fericit ca ti s-a oferit oportunitatea sa-ti cumperi o polita de asigurari de sanatate.

In drumul tau daca vei intalni un animalut flamand,  scoate din desaga ta  acea ultima bucata de  paine si da… dai-o lui, cu bucurietocmai ti-ai cumparat o asigurare de hrana.

Cine stie   ce vremuri vin,  insa tu nu vei flamanzi… tocmai de aia …

Daca vezi un om infrigurat, da-ti jos haina ta si inveleste-l cu ea, fa asta cu bucurie , viata ti-a mai dat inca o polita de asigurari –  o casa incalzita cu siguranta de asteapta  si tu vei avea unde sa pui capul.

Sau poate un copil al strazii iti cere un banut, cand poate tu … mai ai de o ultima paine,

da-i lui banutul– pe masa ta nu va lipsi  de acum in acolo hrana.

Daca  ai vazut ca un om sau un animal  da sa se innece sau  este in necaz,

nu sta pe ganduri, nu analiza, nu te gandii ca-ti murdaresti tinuta  cu care te duceai la nu stiu ce eveniment important, nu,

sari dupa el, ajuta-l scapa-l din nevoi si viata  te va scapa pe tine sau poate niciodata nu vei mai trece prin nevoi.  

Pentru ca tocmai ti-ai facut o asigurare de  viata linistita.

 

Despre ACESTE POLITE DE ASIGURARE vreau eu sa vorbesc.

Nu ai contract,  nu semenzi nici o hartie, insa  exista o lege a naturii care nu minte si nu uita niciodata.

LEGEA CAUZA – EFECT.

Unii ii mai spun karma, altii efectul de bunmerang, in popor ii spune: mana cu care dai cu aia vei primi.

Si nu ma refer doar la fapte,  vreau sa includ si gandurile si judecatile pe care le emitem privind alta persoana, sau alte circumstante.

Vadim Zeland  in cartea lui Spatiul Variantelor, spune:,, nu uita ca esti un oaspete in acesta lume si nu ai drepturi, ai doar ceea ce ti se ofera”.

Si da, tine de tine sa  determini ( daca pot spune asa- impriopriu)  viata sa-ti ofere daruri frumoase.

Doar tu trebuie sa-ti faci niste polite de asigurare.

Si in textele biblice scrie:,, sa nu judeci, caci cu judecata cu care judeci vei fi judecat”.

 Am trait aceste cuvinte  si m-am  cutremurat de adevarul lor.

 

  Despre acesta asigurare de viata am vrut sa-ti vorbesc,   fara certitudine , fara contract , fara semnatura, insa cu o precizie  si o veridicitate  incontestabila.

Te incurajez sa iti  faci  polite de asigurare tot mai multe si viata ta, 

imi vei povesti tu cum este,  poate intr-o zi.

Aaaa,  foarte important, se spune ca atunci cand iti ,,faci  polite, nu trebuie sa povestesti la nimeni( nici sa te lauzi, nici sa te mandresti ,nici sa te plangi)  caci altfel se risipeste chi-ul ( misterul, magia) iar karma  iti va transmite …un alt mesaj… cam neplacut.

Fii tainic in faptele tale si spune numai sufletului tau  ce a in suflet si el te va ghida.

Ofera cu bucurie   si viata iti va darui cu o bucurie si mai mare.

Nu-ti para rau ca ai perdut ceva, a fost un dar oricum  si in felul acesta   ramai deschi sa primesti si mai multe daruri.

In sprijinul celor spuse, iti recomand autorul care m-a inspirat sa scriu aceste randuri: Vadim Zeland cu cartile lui : Spatiul Variantelor, Murmurul stelelor diminetii  si …inca nu am parcurs celelalte carti ale lui,dar o sa-ti povestesc.

Te invit sa raspunzi ,,politelor de asigurare .. care se deschid in calea ta   si

Fii prosper si daruieste din abundenta ca mereu sa fii si  sa ai!

 

 

 

 

Lasă un răspuns