Iubim sau ne displace ceea ce ne oglindeste, cele 7oglinzi eseniene!

 Ce din mine reflecta ceea ce vad acum in acest om sau in aceasta situatie?”.

Manifestam si magnetizam oameni si evenimente in vietile noastre potrivit constiintei proprii.

Cele 7 oglinzi eseniene ne ajuta sa intelegem modul de functionare a acestui proces.

Oglinzile eseniene    ne reflecta  universul nostru interior, respectiv ceea ce am acumulat de la venirea pe Pamant si deasemenea incarcatura energetica cu care am ales sa venim in viata pentru a o transcede.

 

# Prima oglinda. Oglinda momentului – „cum esti acum”

Prima oglinda eseniana a relatiilor interumane reflecta prin alti oameni ce esti tu in momentul prezent

cu ce participi tu la momentul prezent ca emotie, stare, gand.

 Daca esti furios, reflecti furie, deci intalnesti oameni furiosi (indiferent de motiv). 

Daca esti infricosat, reflecti frica, deci intalnesti pe cineva fricos.

 Daca ai o stare de armonie, bucurie, bine, asta reflecti deci asta intalnesti.

 Ceea ce vedem în acel moment va fi ceea ce suntem noi.

Misterul primei oglinzi este despre ce trimitem noi spre oameni in clipa prezenta. 

Ajutorul acestei oglinzi este acela ca ne trimite spre noi insine, pentru a regla in noi ce nu ne place  si  se reflecta in afara noastra.

 

# A doua oglinda. Oglinda „ce judeci acum”

Mai subtila decat prima, a doua oglinda eseniana a relatiilor interumane reflecta ceea ce judecam in momentul prezent. 

Noi ne-am invatat sa judecam oameni sau situatii datorita modelelor ce ne-au fost impuse in copilarie. 

Îl observi pe celălalt   ca are un anume comportament și te întrebi: „mă oglindește pe mine?”. Iar dacă răspunsul este nu… nu simți că ești așa în acel moment, este posibil să fie vorba de o oglindă care să îți arate ceea ce judeci: mândria, ignoranța, gelozia, furia, bucuria etc.

Uită-te la caracteristicile acestui tipar si   cauta să înțelegi ce se află în spatele acestor judecăți de valoare.

Dacă într-o perioadă scurtă de timp, observi un anumit tipar la oamenii care apar în viața ta, înseamnă că ai ceva de învățat și trebuie să te uiți mai atent spre tine și oamenii din jurul tău, să vezi ce îți arată de fapt.

 A ne  vindeca de acesta  de acesta reflexie insemna  a privi cu acceptare  intelegand ca fiecare este cum poate sau doreste sa fie, fara a mai pune eticheta, a mai emite ganduri si emotii negative si fara a purta in amintire acest on sau faptele sale.

 

#A treia oglinda. Oglinda nostalgiei – „ce ai pierdut, ai lasat in urma sau ti s-a luat”.

A treia oglinda eseniana iti reaminteste de ceva sau cineva aflat in trecutul tau despre care simti ca l-ai pierdut, l-ai lasat in urma ca sa poti supravietui.

O sa  recunosti ca aceasta oglinda este in actiune, prin acea senzatie placuta si usor nostalgica pe care o ai in prezenta cuiva de care iti e drag. 

Ai vrea sa stai cat mai mult cu cineva sau intr-un anumit loc… pentru ca iti aminteste de ceva sau cineva, poate fara sa iti dai seama. 

 Acel om oglindește o parte din tine pe care ai pierdut-o sau la care ai renunțat cândva să poți face față vieții

Orice relatie este o relatie cu tine insuti si adesea incerci sa recuperezi ce ai pierdut, ai renuntat sau ti s-a luat atunci cand erai copil.

Întâlnim oameni care întrupează aceste bucăți din noi înșine pe care le-am pierdut și pe care le căutăm pentru a ne putea simți împliniți. 

Poate fi vorba despre bucurie, inocenta, onestitate, integritate, curaj, liniste sau dragoste. Toate acestea pot fi recuperate din interiorul tau. 

Uneori, datorita acestei oglinzi  atragem prietenii sau iubiri: persoana „aleasa” reflecta ceva sau pe cineva din trecut si te face sa te simti asa de bine. Ca si cum ai regasit ceea ce ai pierdut, ti s-a luat sau la care ai fost nevoit/a sa  renunti.

Când se întâmplă acest lucru, întreabă-te: 

Ce văd în această persoană?”, 

„Ce mi-a fost luat?”, 

„Ce am pierdut?”. 

Iar răspunsul s-ar putea să fie revelator pentru felul în care ne vedem pe noi înșine, ne organizăm viața, relațiile cu ceilalți și relația cu noi înșine.

 Mesajul  acestei oglinzi este acela de a nu trai cu goluri si a nu trai in trecut ca si cum am pierdut ceva. 

Cand avem sentimentul de implinire, de acceptare a ceea ce a fost si ceea ce este, alegem in prezent oameni si situatii doar pentru ce ne aduc ei in prezent  si nu pentru ca ne amintesc trecutul si ne duc acolo. 

Este o oglinda ce ne ajuta sa fim autentici in relatiile prezente.

 # A patra oglinda. Oglinda obsesiilor si dependentelor

A patra oglinda reflecta un aspect mai subtil al propriei persoane si destul de greu de detectat. Ea arata comportamentele obsesive, compulsive si dependentele pe care le avem.

Nu este vorba doar de alcool, droguri, tutun  sau mancare, cum ar crede multi oameni,  ci si despre obsesii si dependente mai complexe precum controlul, dependenta de o persoana, de un obicei, de un fel de a fi. 

Pe toate acestea le adoptam de-a lungul vietii, ca solutie si raspuns la anumite conflicte si probleme. Apoi ne reorganizam si reconstruim viata in jurul lor pentru ca nu credem ca altfel am putea supravietui fara ele.  

Cand reusesti sa iti vezi dependentele sau obsesiile, fie direct la tine fie la cineva pe care il judeci ca  fiind  un dependent (de orice sau oricine) sau un obsedat (de orice sau oricine), ai toate sansele sa iti vindeci sufletul si sa regasesti iubirea de sine  acceptand  ca fiecare este cum alege sa fie.

 

# A cincia Oglinda, a  relatiei tale cu divinitatea prin parintii tai

Poate cea mai profunda oglinda dintre toate, cea de-a cincea oglinda reflecta asteptarile pe care le avem de la Divinitate, relatia pe care o avem cu Divinitatea si pe care le putem descoperi prin intermediul relatiei pe care o avem cu mama si tatal biologic prin care am venit pe acest pamant.

Cuvintele pe care le folosesti ca sa iti descrii parintii (pozitive sau negative) au foarte putin de-a face, de fapt, cu persoanele pe care le numesti drept mama si tata, tocmai pentru ca Sufletul asociaza aceste persoane in primele momente de viata cu mama Divina si tatal Divin.

Esenienii spuneau că nașterea unui om vine ca o invitație pentru acesta, pe care el o acceptă. În viziunea lor, noi ne alegem părinții și o parte a experiențelor de aici.

Dacă ne simțim judecați constant în relația cu părinții noștri; sau simțim că nu suntem niciodată suficienți de buni pentru ei – există o mare posibilitate ca ei să reflecte o credință care există în noi, ca noi să credem că nu am îndeplinit așteptările pe care le-am avut de la noi sau că nu suntem suficient de buni în acest univers.

Avem ocazia să ne vindecăm rănile în relația cu părinții noștri atunci când recunoaștem sau înțelegem ceea ce ne transmite această oglindă. 

Si un bun instrument de  identificare a ranilor in relația cu parintii nostri este cartea :,, cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine” autor Lise Bourbeau.

Daca avem o relatie buna cu parintii, daca vedem viata in armonie, prosperitate, sanatate, inseamna ca asa ne percepem relatia si cu divinitatea masculina si feminina.

Daca nu, inseamna ca avem de lucrat pentru a readuce armonia in relatia cu parintii nostri, sa ii intelegem de ce gandeau sau actionau intr-un anumit fel, sa ii iertam si sa readucem pacea intre generatii. 

Nu poti avea o relatie buna cu Dumnezeu daca tu esti certat cu parintii tai sau ai resentimente fata de ei. 

Iar daca nu ai o relatie buna cu Dumnezeu, e greu sa te creezi intr-o viata usoara in care toate curg cu belsug si armonie.

 

# A sasea oglinda. Oglinda „noaptea neagra a sufletului”

A sasea oglinda eseniana este numita sugestiv „noaptea neagra a sufletului” pentru ca ne arata Puterea pe care o avem in noi de a depasi cele mai mari provocari si dificultati intampinate in viata. 

Cand suntem fata in fata cu o dificultate, in loc sa ne simtim victime, sa judecam sau sa ne infuriem, ne dam seama ca este oglinda 6 in actiune prin care Universul vrea sa ne arate cat suntem de puternici, ce resurse incredibile avem in noi pentru a depasi acea provocare.

Cum poate un razboinic sa stie ca e un razboinic valoros daca nu are parte de un razboi?

Oglinda 6 reprezinta modalitatea  Universului de a ajuta sa ne recunoastem maretia, valoarea si forta uluitoare care ne duce la nivel de maestru. 

Tot ce traim ca provocare ce poate fi incadrata ca intensitate emotionala drept „noaptea neagra a sufletului” este doar un test pe care il putem trece, ne transmite Universul.

Esenienii spuneau că această oglindă îți poate arăta măiestria sufletului.

Iata , Einstein a spus ,, in vremurile celor mai mari crize au loc si cele mai mari evolutii si cresteri personale”

 

#A saptea oglinda. Oglinda „cine esti tu, de fapt”

A saptea oglinda eseniana iti arata cine esti de fapt, diferit poate decat crezi tu ca esti. 

Poate ca ti-ai creat multe masti pentru a supravietui, multe comportamente artificiale pentru a reusi, insa in Sinele tau profund  tu nu esti asa.

 De exemplu, ti-ai dezvoltat abilitati de fiinta sociala, cu multi prieteni pentru ca asa ai dedus ca e bine si ca vei avea mai mari beneficii astfel. Insa tu in adevarul tau, esti o fire introverta.

Daca ai avea incredere in firea ta si  ti-ai permite sa fii in relatiile tale sociale mai retras mai introvert, ai atrage oameni care  iti vor împărtăși calitatile dezvoltate in acesta stare de introvertire( pentru ca fiecare stare dezvolta calitati, abilitati)

Riscul oglinzii neintelese corect este ca ne poate trimite in judecata (oglinda 2), in obsesii si dependente ca sa obtinem altceva decat obtinem de la oameni (oglinda 4) in loc sa vedem adevarul, sa iubim adevarul si sa recunoastem ca totul este perfect exact asa cum este. 

Oglinda 7 ne mai arata si ca propria viata este exact asa cum ar trebui sa fie, ca ce vine spre noi este exact asa cum suntem noi.

 

     Sa ne auzim, sa ne vedem sa ne acceptam si sa ne iubim pentru ceea ce suntem si cum suntem este unul dintre pasii catre Intelepciune.

 Nimic nu este la intamplare si nimic nu scapa Inteligentei Divine deci nici tu, nici eu.

 Sa avem incredere in cele ce sunt asa cum sunt, este Credinta  care muta muntii si permite Vietii sa ne ofere darurile ei, iar  noi  doar sa  cautam a le intelege  adancurile.

 

 

 

Lasă un răspuns