Despre Rana de Tradare

Autor – Lise Bourbeau

 

Aceasta rana se formeaza intre 2-4 ani, cand se dezvolta energia  sexuala.

In aceasta perioada se formeaza complexele Oedip și Electra.

Rana se activează in relatia cu parintele de sex opus.

A trada se interpretează in multe feluri:  a  fi  infidel (fizic, sexual)ne-loial, ne-credincios, divulgi secrete, sau  inseland increderea,  santajand, jucand la ,,doua capete” etc.

Aces suflet care vine sa-si vindece rana de tradare   va avea  parinti care-i va oglindi rana prin  gesturi de tradare

de ex: in cazul unei fetitem, tata va divorta si se va recasatori, iar  acest gest  este perceput ca o tradare  a iubirii ce i-o poarta tatal fetitei( pleci de langa mine deci nu  ma  mai  iubesti)

,,Ai zis ca ma iubesti  tati,  dar de fapr ai mintit( m-ai tradat), tu o iubesti pe ea,de aceea ai ales-o”.

La fel se petrec lucrurile si in sinele baietelului care  percepe anumite gesturi ale mamei ca fiind gesturi de tradare( il mangaie pe tati si-l pupa, sau pe fratiorul mai mic- crezand ca el este printisoru’ lu’ mama- asadar se simte tradat)

In relația cu mama, el( baietelul) se va simti tradat de fiecare data cand va vedea ca tatal se apropie afectuos de mama iar acesta  chiar primeste cu drag afectiunea tatalui  si  se simte incantata.

Datorita complexului Oedip, traieste gelozia ca o stare penibilă de tradare si durere care va amprenta viata de adult. Acest complex trebuie foarte bine observat si gestionat pentru a preveni  comportamente   indezirabile in  relatia de cuplu care si-o va forma.

In acelasi context dependentul ( rana de abandon) poate resimti acest gest ca un abandon  (ma parasesti pentru o alta fetita mai mare )

Iata ca  cel care vine  sa vindece  rana de tradare va interpreta acest gest ca o tradare.

Aceste perceptii ii vor amprenta viata, celui care a venit sa vindece rana de trataresi se va confrunta  cu acesta in relatiile de cuplu. 

In rana de tradare la fel ca si celelalte   rani,  ranitul va  trada si va fi tradat, deoarece ranitul poarta acesta energie cu el si o amprenteaza in relatiile  care si le atrage.

Lumea care este in interior se exprima  la exterior  in diverse feluri.

Cel ce poarta acesta rana, va trada partenerul de cuplu,

va trada încrederea prietenului ,

va trăda secretul de servici,

va trada șeful plecand la un alt job tocmai cand era mai mare nevoie de el.

 

Persoanele care vin sa vindece aceasta rana sunt  foarte abile, gandesc mult, analizeaza in detaliu ca sa le iasa ,,pasenta” apoi actioneaza in cel mai oportun  mod pentru  ei,  in asa fel  incat sa nu fie ,,loc de intorts”.

Evident ca viata le arata si cealata fata a monedei si vor fi si ei  tradati la randul lor.

Doar ca   tradatul ranit va acuzava insulta, va calomnia, va cere explicații , va  vrea revansa, se va răzbuna.

Nu va   accepta tradarea celorlalti  si isi va justifica gestul lui, ca fiind rezonabil si firesc, aducand argumente si  justificand cu  circumstante atenuante.

El nu a gresit,  doar ceilalti i-au gresit lui.

 

Rana de tradare  poarta masca Dominatorului pentru a se proteja.

Aspectul dominatului la barbati este  masiv si bine lucrat in partea de sus a corpului

emana  forta si incredere in  sine.

Iar femeia dominatoare  are   zona bazinului si picioarele  puternice  ce inspira forta stabilitate.

 

Sa constata insa ca exista tipologii exact inverse

-adica femeia are alura masculina in partea de sus a corpului ,  iar barbatul are coapsele mari, puternice.

In acest caz  rana de tradare s-a activat in relatia cu parintele de acelasi sex.

Cuvantul care defineste aspectul dominatorului este putere– asta iti inspira cand vezi o persoana dominatoare.

A nu se confunda aspectul fizic cu rană de respingere,  care are la fel un corp fragmentat insa in cazul acesta persoana inspira fragilitate , parca  nu ar apartine aceleiasi persoane cele doua parti ale copruplui .

Deasemenea dacă un dominator are burta, acesta este una  robusta, ferma  si nu se poate confunda cu burta masochistului care are rana de umilire.

De fapt in observarea acestor tipare un rol deosebit de important il are intuitia si primul felling, prima impresie.

Acela este de fapt mesajul pe care il emite persoana din fata noastra,  prin telepatie si propriile ganduri  sau mesaje vanite din inconștient.

Privirea acestor oameni este  intensa, seducatoare, convingatoare,

te face sa te simti special.

In comuncare, intrerupe  pe vorbitor insa nu accepta sa fie întrerupt , chiar atrage atentia sever asupra celul care indrazneste sa-l intrerupa.

Adesea se insoteste cu ,,victimele” preferate: cu masochistul   face echipă cea mai buna,

sau cu dependentul.

Aceste tipare daca se insotesc si oamenii nu-si   constientizeaza  rana isi vor accentua suferinta tot mai mult.

Daca insa sunt împreuna intr-un contex de viata, prin conștientizare  se pot vindeca recioroc , acordandu-si întâietate unul altuia.

Ego-ul dominatorului uneori este exagerat… deseori de fapt…

Este controlaror si de aceea de multe ori ocupă pozitii de conducere.

Cauta mereu sa convingă si dorește ca ceilalti sa adere la parerile lui.

Are aptitudini de lider, este carismatic  si poate lucra cu masele de oameni.

Tine foarte mult la imaginea sa  si nu va ierta pe nimeni daca ii va pata imaginea.

Considera ca  i se cuvine  totul si isi atribuie respectsi intaietate  de tip ,,printesa/ print.

Este agil si isi face treaba repede si bine si nu are rabdare cu cei ceilalti.

Ii place locul intai  si intra in competiții de dragul artei sau de a se afirma.

Este tiparul cel mai agresiv  desi el nu se considera si isi argumentează rectiile, insa nu accepta agresivitatea  catre persoana lui  sub nici o forma( fizica, verbala,  pasiva) si o percepe imediat.

Dominatorul este cel mai predispus la oscilatii de dispozitie datorită nivelului inalt de aspiratii si crezuri despre sine.

El se incadreaza cel mai bine in psihopatologia sociopatului.

Tradarea este teama lui cea mai mare. Desi el trădează in diverse forme, el nu va accepta in prejma lui pe cine va care l-a tradat nici cu 10% din cat tradeaza el,  datorita ego-ului.

In  relatii, barbatul dominator isi va  controla partenera,  o gelozeste, o banuie,  o controlează, o chestionează si este foarte  neincrezator  in fidelitatea si loialitatea persoanelor de sex opus.

In schimb el va insela, va trada si mereu va avea o modalitate de-a  argumenta gestul si chiar va sti cum sa si impace partenrera asigurand-o se dragostea lui..

Vindecarea lui este prin a alege o partenera  fidela( de obicei  cu rana dependentului sau masochistului)  sub toate aspectele si a fi fidel in egala masura.

Sa ofere si apoi sa ceara.

Sa isi accepte noroiul aruncat in fata( propriile efecte ale tradarii) si detronarea ego-ului ca parte componenta a vindecarii sale,

sa accepte sfaturi si indicatii de la cei care stiu mai bine,( sa nu mai se creada el sef  in toate)

Iar un mare salt in evolutia lui, ar fi sa accepte ca a fost înșelat, tradat de  partenera   iar el sa nu intoarca moneda.

Sa accepte ca fiecare are dreptul la o alegere iar aceea nu a fost el/ea.

Sa accepte de exemplu plecarea partenerului sau faptul  ca l-a inselat, ca fiind  un moment de trezire  pentru a vedea ce rana sufera si mai ales pentru

a accepta o într-un fel o ardere a karmei,

o compensare  a tradarilor din trecutul lui.

Acceptarea si iertarea  in  speta  acesta,  ar fi  poate cel mai mare pas quantic ce l-ar putea face  dominatorul ( asta dacă nu-i vin ganduri de razbunare) o astfel de disciplinare a  ego-ului si  asumarea oglinzii  ce ii este oferita pentru a se vedea,

reprezinta pentru dominator lectia invatata si planul  de evoluție absolvit.

In relatia  in care eu am fost abuzata,  partenerul avea tiparul fidel al domiatorului.

Poti veadea asta si-n materialele   pe care le-ai primit pe mail abonandu-te la site-ul meu.

Era omul carismatic, deștept, le știa pe toate,  se descurca in orice situatie, si ajuta pe oricine mai mult decat putea altcineva sa o faca.

In relația de cuplu era eternul don juan, care cucerea, folosea,  apoi abandona fara  nici o explicație sau remuscare.

Eu,avand  tiparul respinsului si abandonului, am avut, aplicat si trait in carne vie  toate  simptomele raniilor mele,  langa acest partener.

De la  injuraturi,  jigniri,( rană de respingere) la întreruperi in relatie pentru  alte femei ( situația s-a reflect din  copilăria mea, cand tata  m-a abandonat pentru  o femeie)

infidelitate,  umilinte in public( am aceste caracteristici pe alocuri, in procent redus) si toate acestea le-am perceput ca fiind nemeritate ( rana de nedreptate) pentru ca eu nu ma ,,razbunasem” niciodată si nu intelegeam de ce  mi se intampla aceste lucruri.

La acesta intrebare inca lucrez!

Deasemenea dominatorului ii este tema de angajament.

De  aceea orice situatie  care  ii solicita angajamentul, il sperie.

Ii este teama de exeplu  de aparitia unui copil, amana casatoria  sau nu   nu se mai casatoresc iar despartirile in relatie trebuie sa le faca ei, nu partenerul, pentru  ca el decide, el are controlul.

Daca  partenerul a luat hotărârea de a se desparti, dominator va cauta o reîmpăcare, ca apou el sa-i ,,dea liber” adica  sa aiba ultimul cuvant, si asa isi alimenteaza ego-ul.

Si da, in relația acesta   toxica in care am trait 14 ani fara căsătorie si fara a se dori copii, am reușit sa plec de acolo doar  cand el  mi-a dat liber –   era o binecuvântare pe care o asteptam de 4 ani( de cand au inceput conflictele  mai urate in relatie).

Dominatorii sunt atât de interesați de propria imagine incat pentru acesta,  vor manipula si copii in directia dorita de  ei (de doeminator- pentru  a-si menține imaginea si  pentru a-si alimenta ego-ul.

O  fac inconstient si întotdeauna vor spune cu  toata increderea ca le-au vrut binele copiilor de aceea i-a ,,incurajat( de fapt i-a manipulat) in  cutare directie.

Mai multe persoane care au   rana de tradare,  au suferit daforita faptului ca  parintele  de sex opus nu si-a respectat angajamentele conform așteptărilor pe care copilul le avea față de un parinte idealizat.

Afectiunile fizice de care poate suferi un dominator sunt:

-la nivelul artculatiilor-  daca nu poate ,,inainta ,, in directia dorita

-afectiuni ale gâtului,

Daca pierde controlul isi declanseaza  diaree, pierderi de sange ( epistaxis) sau  accidente cu sagerare abundenta

Pentru ca   mananca repede isi dezvolta probleme  digestive si

-se mai leaga si de faptul ca nu ,,digera”   nu tolereaza  persoane sau situatii  care nu le poate controla.

 

Este foarte important sa ne observam cand suntem noi in armonie

si cand   actionam din rana.

Rana de dominator este cea care se vrea a se vindeca cel mai greu, Evident pentur ca aparent aduce multe satisfactii la nivel de ego , in relatiile sociale , profesionale si creste nesanatos ( dar creste ) stima de sine.

Dominatorul,  daca nu cauta vindecarea acestei rani va sfarsi  singur, detestat, si ocolit de oameni buni, circumstante  sanatoase, ocolit   de armonie si pace.

Depinde de noi ce alegem pentru ca directia ne-o dam noi si asta pleaca de la o decizie.

Sa  decidem cu inima inteleapta!

 

Fericirea se invata,

De oriunde ai fi, Incepe cu tine!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns