Depre Rana de Umilire

 

cele 5 rani care nu ne lasa  sa fim noi insine, 

Autor -Lise Bourbeau

Se activeaza intre 1-3 ani

In relatia cu părintele care a avut grija de igiena  corporala a copilului.

Autoarea vorbeste de activarea ranii  deoarece  teoria acesteia se bazează pe  reintrupare  cu scopul evolutiei spirituale  ;,,ne nastem  fiind constienti  de ranile noastre( la nivel spiritual)   insa le uitam la momentul pasirii pe Pamant.

Acest suflet va veni alături de niste parinti care ii vor oglindi aceasta rana,

 adica il vor umili.

  Asa cum in rana de respingere parintele va respinge  sufletul incarnat pentru a-si aminti rana care o are de vindecat, 

asa cum   abandonatul  vine cu acesta rana in sanul unei familii care il va abandona,

  tot asa, rana de umilinta vine  alaturi de o familie care poate sa-i arate care este tema lui de evolutie.

 Dar de ce tocmai paritii sunt cei care vor lovi mai tare  in  rana unui copil care a venit pe Pamant? 

Pare contraintuitiv, insa asa e firesc sa fie, pentru  ca de la parinti te doare cel mai mult, 

o vorba  jignitoare- rana de umilire, 

 un gest de respingere- rana de repingere

plecarea unui părinte de langa tine – rana de abandon

Iti dai seama ca daca aceste lucruri le-ar face un terț, te-ar durea prea putin si nu   ti-ai pune intrebarea : de ce asa, de ce mie, de ce parintii, de ce doare asa rau? 

 !!! Asadar e important sa intelegem ca părinții nu sunt ei  vinovati  sau responsabili de   rana noastra. Noi am venit cu ea, iar parintii ne ajuta sa o intelegem.

De asta e important sa cautam mult si sa înțelegem DE CE  ni se întâmplă anumite lucruri.

 Pentru  a ne ridica deasupra aparentelor sa depasim ura ( ce se poate dezvolta intr-o relatie in care parintii au de evidentiat o rana majora  acelui noi venit la intrupare) si sa ajungem in compasiune si recunostinta.

 

Sa ne reamintim din celelalte  recenzii  despre ranile de respingere si abandon, ca un cuvânt ce pentru un  cineva poate fi luat ca si gest de respingere,

 pentru alt cineva poate fi interpretat ca o umilinta,

 iar pentru altcineva ca  o nedreptate( rana despre care voi vorbi in alt articol).

Depinde ce rana are de vindecat fiecare dintre acesti cineva,  iar ei vor stii asta in functie de cum se vor simti  in interactiunea cu acel parinte si gesturile, cuvintele, care le îndreaptă catre copil.

 Spiritul,  entitate superioară trupului,  stie   ce rana este de vindecat, noi nu trebuie sa ne batem capul cu asta. Noi avem de cauta soluții  de vindecare.

Umilitul dezvolta  masca Masochistului. –  el zice : mai  bine imi fac eu rana, decat sa o  simt de la altcineva.

Masochistul  va  cauta sa se implice in foarte multe activitati care sa le poarte in carca, el va fi primul care se va oferi sa duca greul. 

Face asta pentru a primi apreciere   si a-si mai alina usturimea ranii de umilinta.

 Rana de Umilinta    impacteaza  valorile de  A FACE  si A AVEA ,

 de aceea pentru alinarea ranii vom vedea multi masochisti  cu multe proprietati,(agoniseli) asta insa nu vindeca doar acoperă rana.

Ca si aspect fizic rana de umilire  dezvolta un corp gras, rotund, moale, cu  surplusul  de grasime  revarsat.

 Aspectul general  este de rotund:   are  gatul scurt, gusa, burta  flasca, brate  scurte si indesate, fara talie, maini grasute, falcute rotunde, ochi mari rotunzi.

Este o diferenta intre copul care are același kilograme dar pare  bine facut  si  corpul masochistului care are  un tonus scazut iar grasimea este flasca, curgatoare.

Dacă se aspecteaza doar pe anumite parti ale corpului  respectiv sanii  mari si lasati,  gat scurt si gusa, sau picioare grasute dar pe partea de sus a corpului are  talie si sani bine aspectati  arunci rana masochistului este mai superficială si trebuie analizata  pe partile coprorale  unde se evidentiaza.

 

Dintre  cele 5 rani masochistul este cel mai sensibil   si isi va reprima adesea dorintele, nevoile, pentru a nu-si supara mama, parintii, figura autoritară. 

Dac se va intampla asta  el va simți dezgust fata de propria persoana 

si isi va accentua rana.

Vindecarea  apare arunci cand isi asuma dorințele si le exprima deschis si accepta ca ar putea supara pe mama sau o alta persoana de care este puternic atasat.

 Intelege ca poate  supara daca nu respecta dorintele celorlati, isi asuma dreptul la propria opinie si nu sufera  daca o vede pe mama nemultumita. 

 E firesc sa nu fim mereu deacord,  pentru ca deja suntem diferiti 

Se vindeca  arunci cand devine el insusi. 

Masochistul se devalorizeaza, foloseste adesea cuvante precum : mic, putin, neinsemnat ((descriindu-se inconstient pe sine). Ii plac miniaturile (inconstient considera ca atata merita)

Cea mai mare frica a masochistului este Libertatea

A se simti liber fara sa se simta vinovat este  o cale spre vindecare.

Daca este liber ii este teama  si se simte vinovat, nu stie ce sa faca cu libertatea,  de aceea vom observa cum masochistul daca are un pic de timp liber, va  cauta sa facă ceva, se oferă sa duca gunoiul, să cumpere covrigi la colegi, sa faca ceva.

In relatiile de cuplu masochistul este cel care se ofera sa duca greul   si isi asuma  relatii disfunctionale, relatii care-l  devalorizeaza, crezand  insa ca celălalt va aprecia răbdarea lui.

 In acest fel  risca sa acumuleze si mai multa grăsime,   putand tine in frau aspectul exterior prin diete severe si multa miscare. Asta nu inseamna ca rana este vindecata, ci   este doar mascata.

Imbracamintea masochistului este una mulata, de prost gust  si adesea inchisa la culoare.

 In mod inconstient isi  imbraca rana  strans, sa nu explodeze.

Adesea se pateza cu mancare ( situatie care îl umileste in prezența celorlalți) cu alte cuvinte confirma in mod inconstient rana care o are si cum se simte cu ea- murdar, nedemn)

Rana este in faza de vindecarea cand isi va alege haine pe masura  lui, viu colorate  si de bun gust. Asta  inseamna ca pune pret pe el,  conteaza cum arata si ii place de el sa arate bine, se prețuiește,  se accepta, se vindeca.

  Se poate observa cum arunci cand ranile se vindeca din interior, din emotie,  conceptie mentala  si schimbarea  focusului de pe ceilalti pe sine, forma corpului  se aseaza de la sine . 

 Cand Fugarul ( rana de respingere in vindecare  ) se afirma – se ingrasa,  

dependentul are gesturi greoaie, cu hotarare ( lasa apasat palma pe masa, face pasi apasati greoi dar siguri, 

iar masochistul isi  va subtia corpul  fara a  consuma o dieta in acest sens. Pur si zimplu energia  ranii  vindecate degaja  armonie  care se  reflecta in exterior.

Este esential sa știm ca  ceilalti nu ne pot rani  deoarece rana deja exista in noi, ei doar ne-o oglindesc.

In relatiile sexuale, masochistul  are dificultati pentru ca el este guvernat de un tipar de vina si rusine  in tot ce face. 

De aceea  masochistul ramane intr-o relatie defectuoasa, preferand sa duca acea povara decat sa se expuna cautand alt partener  de cuplu. 

 Spune  ca  :,, e rusinos, nu se cade,   eu nu pot face asta, eu nu sunt asa- pretexte care il ajuta sa-si justifice blocajul.

 Masochistii sunt persoanele carora le place cel mai mult  intimitatea sexuala  iar daca rana de umilinta  este asociata si cu abandonul, atunci    latura sexuala este foarte accentuata. Masochistul insa nu va cere intimitate   pentru  ca ii este  teama sa nu deranjeze cu ,,mizeriile lui” insa se va bucura copios de partida atunci cand se iveste.

 Masochistii se vindeca atunci cand isi permit sa  traiasca experienta sexuala asa cum o viseaza. Ei au multe fantezii sexuale  si uneori     deplasate (  dupa  intelegerea celor care nu traiesc acesta rana) 

Isi transforma ,,murdaria” – energia emisa de rana- in  practici  sexuale mai… deosebite,  asta daca au un partener potrivit  cu care sa poata experienta  in siguranta, fara sa fie judecat/a  si sa se simta – liberi-   deja acest aspect exprima  pasi mari spre vindecare.

 

 Afectiunile la care este expus masochistul- umilit

 Dureri de spate si   articulatii – pentru  ca isi ia prea multe pe umeri si cara greutati care nu sunt ale lui.

 Probleme venoase pe picioare – varice,   mai ales daca rana este  foarte aspectata  in zona picioarelor.

 Laringite si alte afectiuni la nivelul limbii si gatului  pentru  ca nu verbalizeaza dorintele, nevoile, de teama de a nu deranja. 

Diabet si hipoglicemie – ii pica greu multe chestii pe care nu le poate ,,digera”

 Boli cardiace-  pentru  ca isi neglijeaza iubirea de sine 

Aceste rani ( toate cele 5 ) trebuie lucrate si vindecate de la nivel  de suflet.

 Masochistul de exemplu poate tine o dieta stricta  si poate slabi ,dar asta nu înseamnă vindecarea rănii.

 Poate fi parte componenta,  abia cand lucrează asupra ranii si dieta devine un stil de viata si usor de dus.  

La fel masochistul poate sa-si impuna multa miscare pentru  a slabi, dar daca nu face exercitii fizice cu placere, rana nu se  vindeca, dipotriva -va crea si mai multă frustrare.

Este important sa  sesizam  cand suntem in rana si  si cand suntem noi insine. 

Acoperind rana  nu ne facem un serviciu,  dimpotriva –nevindecand  si autosabotandu-ne   alegem sa revenim pe Pamant cu o rana si mai accentuata.

A amana,  a ne eschiva, a acoperi, nu este niciodata o solutie.

 Este un motto( si titlu de carte ) care   incurajeza acest proces despre care noi vorbim:

,, Dai vointa – iei putere!

 Infruntarea, intrarea cu curaj in abisul ranii,  

ne va scoate la capatul celalalt-  vindecati,  tranformati,   binecuvantati.

Toti avem de infruntat acesti demoni de aceea suntem aici!

Dai Vointa – iei Putere!

 

 

 

Lasă un răspuns